Disse videobriller kan blive gratis

Selvom videobrillerne Oculus Rift stadig er under udvikling og endnu kun er tilgængelige for spiludviklere, har de alligevel allerede fået en del opmærksomhed på nettet, fordi projektet blev en succes på crowd-funding-sitet Kickstarter.

I øjeblikket kigger holdet bag på forskellige - og innovative - forretningsmodeller for den kommercielle lancering. Oculus Rift-topchefen fortæller således til spilmagasinet Edge, at han drømmer om at gøre Oculus Rift helt gratis.

- Jo lavere prisleje, jo bredere et publikum. Vi har alle mulige fantasifulde ideer. Vi vil elske, hvis de kunne blive gratis en dag – så hvordan kommer vi så tæt på gratis som muligt?, siger Brendan Iribe til Edge.

Han understreger dog, at holdet bag i første omgang forventer at prissætte Oculus Rift til 300 dollar.

- Men der er muligheder for, at de kan blive langt billigere med forskellige partnere og strategier. Hvis Microsoft og Sony kan gå ud og give støtte til konsoller, fordi der er nok penge at tjene på software og andet, så kan man forestille sig, at dette potentielt – i partnerskab – kan blive støttet, siger han og henviser til, at videobrillerne eksempelvis kan følge med bærbare computere eller være en del af en software-licens.