Dumt: Smed ved et uheld 7,5 mio dollar ud

Foto: Polfoto

I øjeblikket er nettets helt store samtaleemne og mulige pengeparadis, de virtuelle penge kaldet Bitcoins. Deres kurs er netop steget til 1000 dollar, så der er ufattelig mange penge i virtuelle netpenge.

Det opdagede en uheldig IT-mand ved navn James Howells også fornylig. Han havde glemt, at han i tidernes morgen havde anskaffet sig en stor bunke Bitcoins og gemt dem på sin harddisk.  Da han så smed harddisken ud sidste sommer uden at have lavet en backup af den, mistede han ikke bare de virtuelle mønter, men mønter, der i dag har en værdi på flere millioner dollar.

Ifølge The Guardian skulle Howells have anskaffet sig 7.500 Bitcoins tilbage i 2009 og gemt det på sin harddisk. Her glemte han så efterfølgende alt om det, og i sidste sommer smed han så harddisken ud på en kæmpe losseplads. Harddisken med en værdi af 7,5 millioner dollar.

Selve lossepladsen er på størrelse med en fodboldbane, og hans harddisk er i dag sikkert gemt under flere tons affald.

- Jeg er på det punkt, hvor jeg enten kan grine af det eller græde over det. Hvorfor er jeg så ikke derude med en skovl lige nu? Jeg tror bare, at jeg har indset, at jeg aldrig vil kunne finde den, fortalte James Howells til The Guardian.

Han slår fast, at myndighederne har fortalt ham, at han aldrig vil finde den igen derude, så i stedet har han oprettet sin egen donation, der kan hjælpe ham med at få pengene tilbage.

Hvis der er én ting man kan lære af denne historie, så er det, at det kan koste dig dyrt, hvis ikke du husker at lave en backup af dine ting. Så kom blot i gang med det samme.