Efter homo-udmelding: Rusland river iPhone-monument ned

Tim Cooks åbenhjertige erklæring om sin egen homoseksualitet i sidste uge fik ellers stor ros over det meste af verdenen, men ikke fra Rusland. Landet der har en lov mod ”homoseksuel propaganda” mente det var for meget.

Sammen med nye Edward Snowden-afsløringer om, at Apples enheder aflytter og indsamler informationer fra brugerne og sender dem til de amerikanske efterretningstjenester, så mistede Rusland kærligheden til Apple.

Så de har nu revet et monument ned af Apples tidligere og nu afdøde leder, Steve Jobs. Den blev ellers sat op på Skt Petersborgs forsknings-universitet tilbage i januar 2013, men nu er den væk.

Støder russisk kultur og love

Manden bag monumentet, Maksim Dolgopolov, forsvarer nedrivningen med, at den støder russisk kultur og love.

- Efter den offentlig propaganda for sodomi af Apples øverste chef har monumentet opnået en anden betydning, der nu er fjendtligt indstillet over for den russiske kultur og de statslige love, siger Maksim Dolgopolov.

Ligeledes opfordrer han alle russere til at droppe Apples produkter og i stedet bruge andre produkter, ”der ikke er involveret i spionage”.

- Jeg opfordrer folk til at slippe af med alle de enheder, der sender oplysninger til de amerikanske efterretningstjenester. I den moderne verden er information den mest værdifulde ressource for de fleste brugere. Desværre har Apple været meget kyniske om brugen af disse oplysninger, og ingen, der bruger deres enheder er faktisk beskyttet mod de vestlige efterretningstjenester. Det er velkendt, at de er fjendtligt indstillet mod russerne, siger han.