Efter kæmpe-læk: CPRs webside ramt af nedbrud

Foto: Kristian Ring-Hansen Holt/TV 2

Efter at det er kommet frem, at en liste med 900.000 danskeres CPR-numre ved en fejl er blevet lækket onsdag eftermiddag, er det noget nær umuligt at tilgå websiden cpr.dk.

- Den er formentlig overbelastet, siger Carsten Grage, der er kontorchef på CPR-kontoret, til tv2.dk og tilføjer, at han nu vil undersøge, hvorfor websiden er i knæ.

Det betyder, at du med fordel kan bruge borger.dk, hvis du vil tjekke, om du har markedsføringsbeskyttelse og dermed er på den liste med CPR-numre, som er blevet lækket.

Det gør du ved at anmode om registerindsigt, hvor du kan se, hvordan du er registreret i CPR.

En sikkerhedsbrist på CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet betyder, at 900.000 danskere har fået lækket deres CPR-numre via den såkaldte Robinson-liste, som er en liste over personer, der ikke ønsker adresserede reklamer i postkassen.

Fejlen er sket hos CSC, der siden år 2000 har leveret en datafil hvert kvartal, og CPR-kontoret har nu bedt om at få en redegørelse fra CSC om forløbet.

Lige nu arbejder CPR-kontoret på en særlig vejledning for borgere, der har været ramt af "det beklagelige læk". Vejledningen bliver sendt ud senere på dagen torsdag.