Eksklusivt kig: Sådan er vilde og billige videobriller til iPhone

For nylig opkøbte Mark Zuckerberg og co selskabet Oculus VR, der laver videobrillerne Oculus Rift, der sammen med et spil eller en demo kan skabe en kunstig og virtuel virkelighed rundt om testpersonen.

Men det behøver ikke være store og klodsede briller, du skal tage på, og brillerne behøver heller ikke være tilsluttet en computer. For engelske Altergaze har startet et Kickstarter-projekt, der er et par 3D-printede briller, som man kan sætte sin telefon ned i (i dette tilfælde iPhone). Og når man så ser på skærmen gennem brillerne får man en komplet VR-effekt.

Men selv om brillerne stadig kun er at finde som et Kickstarter-projekt, tog vi et kig på dem helt eksklusivt, for at vise jer, hvilke muligheder, der allerede er derude.

Tanken er, at man selv kan printe brillerne ud fra en vilkårlig 3D-printer. Det skulle gøre det hele billigere og noget nemmere at fragte, oplyser Livia Berechet, der havde taget forbi studiet for at vise brillerne frem. Med en enkel demo lavet på en enkel dag, var det som at træde ind i en anden verden.

Vi prøvede også en anden demo med et fastmonteret kamera, hvor man kunne dreje sig rundt og pludselig befinde sig et helt andet sted.

Du kan selv støtte op om projektet, hvis du vil, på Altergazes egen Kickstarter-side.