Ekspert: Derfor er vi afhængige af internettet

Foto: Scanpix

Du har sikkert svært ved at forestille dig at leve uden smartphone, Facebook, emails og andet, der involverer internettet, og sådan er der rigtig mange danskere, der har det.

Derfor sætter Go’morgen Danmark fokus på afhængighed af internettet, og mandag var Søren Schultz Hansen, der er forsker i digitale indfødte, i studiet for at forklare, hvordan det kan være, at vi er blevet så afhængige af at være online.

Når man taler om afhængighed af internettet, er der to andre perspektiver foruden den egentlige afhængighed, hvor det kribler i fingrene, og vi ikke kan lade være med at tjekke Facebook, når der kommer en ny besked, forklarer Søren Schultz Hansen:

- Når vi siger, at folk er afhængige af nettet, så skal vi forstå, at det, vi i virkeligheden siger, er, at de er afhængige af at være sammen med andre mennesker, fordi det er det, vi bruger internettet til - det er det, vi bruger de sociale medier til, siger han.

- Og så er der det rent praktiske. Det er super let og super godt til alle mulige ting. En række af os - for eksempel mig selv - kan ikke udføre deres job uden at være på internettet. Der simpelthen noget helt praktisk, der gør, at vi er nødt til at være det.

Se hele Søren Schultz Hansens forklaring i klippet herunder.