Ekspert: Sådan sikrer du dig mod MobilePay-svindel

Selvom det langt fra er dokumenteret, hvor udbredt svindlen er, så er der som forbruger nogle gode råd, man kan følge for at undgå lignende svindel. Det forklarer Shehzad Ahmad, der er chef for DKCert, et data-sikkerhedsfirma.

- Først skal man tænke på, hvor man giver sine kreditkortoplysninger henne, for svindlerne får dataen via nettet, så det er der, man kan klokke i et. Det er vigtigt at være opmærksom på det der, siger Shehzad Ahmad til tv2.dk.

Svindlen går ud på, at kriminelle får adgang til kreditkortoplysninger, og de ved brug af anonyme taletidskort kan udnytte MobilePay til at overføre penge eller tappe konti.

Shehzad Ahmad fortæller, at sikkerheden på MobilePay ikke er anderledes, end når man handler på nettet. Alligevel er der nogle generelle ting, som man skal være opmærksom på, når man udviser tillid til apps. Og specifikt de apps, der har betalingsfunktion, hvor man bruger personlige oplysninger.

- Jeg tror ikke, at apps ville blive godkendt, hvis sikkerheden ikke var i orden. Men der er flere klassiske råd, som man skal kigge efter. Først: Hvor kommer appen fra? Er det et firma, vi har tillid til? Så skal man heller aldrig downloade en app fra en hjemmeside eller en tredjepart.

- Du må heller aldrig jailbreake din telefon, fordi man risikerer, at der kommer svindlere ind ad en bagdør, siger Shehzad Ahmad.

Han uddyber, at nem-ID selvfølgelig kan være med til at øge sikkerhedsniveauet i en app som MobilePay, men at det er noget, som Danske Bank har overvejet. Det bekræfter Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank, der dog afviser at ændre på sikkerhedsniveauet lige nu.