Eksplosiv stigning i svindel på nettet

Vi ved efterhånden godt, at vi ikke skal klikke på ukendte og mystiske links og vedhæftede filer i mails og Facebook-beskeder.

Men der er faktisk grund til at være mere forsigtig end nogensinde før, når du tjekker mail, for især den såkaldte phishing-svindel bliver mere og mere udbredt.

Det viser en ny analyse, som antivirusselskabet Kaspersky Lab har lavet baseret på data fra dets i alt 50 millioner brugere, skriver ITavisen. Analysen slår fast, at antallet af phishing-forsøg på verdensplan generelt er fordoblet fra 2011 til 2012 - der er dog store forskelle i de enkelte lande.

Med 19.000 ofre hver dag har Rusland fået den tvivlsomme ære at være det land, som oplever flest phishing-forsøg, mens Canada har oplevet den største stigning i antallet af svindelforsøg på nettet i perioden fra 2011 til 2012 – hele 386 procent. Analysen viser ingen specifikke tal fra Danmark og de andre skandinaviske lande.

Phishing går ud på, at ofre lokkes til at klikke på et link, som fører til en falsk kopi af en velkendt webside – eksempelvis bankens eller SKATs. Her forsøger bagmændene at stjæle ofrenes fortrolige oplysninger med henblik på misbrug.