En ud af fem sange på Spotify er aldrig blevet afspillet

Spotify er nu fem år gammel, men ikke alle nyder succes med tjenesten. Billede: Scanpix

Musikstreamingtjenesten Spotify er yderst populær. I sidste uge fejrede tjenesten fem års fødselsdag siden den blev skabt i Sverige, og i den forbindelse lagde Spotify en række facts ud på deres hjemmeside om tjenesten.

For eksempel er over en million års musik blevet streamet af brugerne igennem de sidste fem år. Brugerbasen er også forholdsvis stor, med over seks millioner Spotify-kunder der betaler en eller anden form for abonnement, mens tjenesten kan bryste sig af i alt 24 millioner aktive brugere om måneden.

Den mest afspillede sang er et af sommerens største hits, nemlig rapperen Macklemores Thrift Shop, der er blevet afspillet over 150 mmillioner gange, mens den mest afspillede sang på en 24-timers periode er Daft Punks Get Lucky.Noget overraskende, må man sige, eftersom tjenesten fylder fem år, og sangene udkom henholdsvis i slutningen af 2012 og i midten af 2013.

Der er dog en anden, lidt mere kedelig, statistik. Der er nemlig en overvældende stor andel af sange på Spotify som aldrig nogensinde er blevet streamet. Hele 20 procent af Spotifys katalog. Det svarer til godt 4 millioner sange, som ikke er blevet streamet af nogen som helst.