Endnu en Apple-leverandør får kritik

Det taiwanske selskab Pegatron, der er en af Apples underleverandører, får en hel del opmærksom lige nu. Og det er ikke af flatterende karakter.

Selskabets kinesiske fabrikker i Shanghai og Suzhow i Kina overholder ifølge en ny rapport fra den New York-baserede kinesiske organisation China Labor Watch ikke de ansattes rettigheder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Blandt andet tvinger Pagatron, der blandt andet producerer iPhones og iPads på fabrikkerne i Kina, ifølge organisationen de ansatte til at udføre gratis overarbejde med ringe arbejds- og leve-forhold.

- Pegatron-fabrikkerne overtræder så vel en række internationale og kinesiske love og standarder som Apples egne interne regler om socialt ansvar, står der blandt andet i rapporten.

Pegatron oplyser i en offentlig meddelelse, at selskabet nu vil undersøge forholdene og øjeblikkeligt rette op på eventuelle overtrædelser af loven og egne retningslinjer.

Ifølge Reuters har Apple været i kontakt med China Labor Watch i flere måneder og har allerede rettet op på flere kritikpunkter, der tidligere er blevet rejst af organisationen. It-giganten oplyser, at de seneste påstande er nye oplysninger og straks vil blive undersøgt.

Også Apples underleverandør Foxconn er tidligere blevet kritiseret af arbejdsmiljøorganisationer for at behandle sine ansatte dårligt.