Er Amazons smartphone endelig på vej?

Amazon skulle ifølge Wall Street Journal arbejde på to smartphones, der uden tvivl er en del af virksomhedens strategi med at levere indhold direkte på folks elektroniske enheder. Rygterne er før dukket op, men denne gang virker de langt mere konkrete.

Amazon, der startede som en online-boghandel, har i de seneste år haft stor succes med at producere hardware, både de billige Kindle eboglæsere og egentlige tablets med en kraftigt modificeret version af Android-styresystemet, som netop giver direkte adgang til Amazons digitale produkter i form af bøger, film og musik.

Ifølge Wall Street Journals kilder bliver den ene af mobilerne en topmodel med brillefri 3D. Ved at følge øjet vil mobilen kunne vise hologram-lignende billeder, der skulle synes at svæve over skærmen og være i 3D fra alle vinkler. Desuden skulle man kunne navigere rundt på skærmen kun ved brug af øjnene, noget vi allerede har set i Samsung Galaxy S IV.

Windows Phone-chef til Amazon

Rygterne om, at Amazon vil komme med en Kindle-telefon, bliver i øvrigt styrket af, at den amerikanske virksomhed i starten af april hyrede den tidligere chef for Microsofts Windows Phone-styresystem.

Det rygtes desuden, at Amazon arbejder på en TV-boks, der skal kunne levere deres film- og tv-tjeneste Amazon Instant Video direkte til forbrugernes fjernsyn. Desuden skulle de arbejde på en iPod-lignende enhed, som skal give direkte adgang til musikstreaming.

Desværre er der sandsynligvis lange udsigter til, at disse - og Amazons eksisterende hardware - kommer til Danmark, da vi er et lille sprogområde. Men vi krydser alligevel fingre, for Amazons enheder plejer at være af høj kvalitet og ret billige, da de satser på at tjene pengene ind, ved at folk køber digitalt indhold hos dem i stedet.

Ville I overveje at købe en Kindle-mobil?

Kilde: Wall Street Journal