Fælles trådløst netværk til flere danske byer

Det begyndte i Varde i sommer, hvor Yousees egne bredbåndskunder fik tilbud om at benytte sig af trådløst netværk ude i byen uden ekstra betaling. På den måde kunne kunderne frit bevæge sig rundt og bruge nettet uden at skulle tænke på den ekstra dataregning.

I løbet af den næste måned vil selskabet så tilbyde samme løsning til fem større provinsbyer, som Skanderborg, Esbjerg, Grindsted, Korsør og Ringsted.

Ved at give flere af deres bredbåndskunder en opgradering til det allerede eksisterende modem i kundernes hjem, vil man kunne lave et samlet Wifi-hotspot, som dine enheder automatisk kan koble sig på, når man er væk og ude fra hjemmet.

Ifølge afdelingsdirektør i YouSee, Eva Tetsche, er planen at skabe et fælles, landsomfattende WiFi-netværk for de godt 400.000 bredbåndskunder hos YouSee.

- Vi udbreder konceptet i løbet af foråret til alle vores bredbåndskunder og bliver dermed landsdækkende i det, vi kalder YouSee-land, som dækker ca. 50 procent af husstandene i landet. Bredbåndskunder i f.eks. Skanderborg vil dermed kunne koble sig på YouSee WiFi alle steder, hvor det er, siger Eva Tetsche.

Som Yousee-kunde vil man kunne benytte sig af  Google Maps til at få et overblik af hvor der er modems i byen, der har en rækkevidde på mellem 10 og 75 meter. Selv oplyser Yousee, at man vil kunne give kunderne en teoretisk hastighed på mellem 2-4 Mbit/s.

Tanken er, at det skal rulle ud over hele landet til april 2014, hvor man også håber på, at kunne præsentere en international samarbejdspartner, der åbner op for gratis trådløst netværk, selv når du er i udlandet.