Fænomet Felix tjener millioner på YouTube

2,2 millarder.

Så mange videoafspilninger har svenske Felix ’Pewdiepie’ Kjellberg haft på sin YouTube-kanal, og det har gjort ham til millionær.

Sidste år scorede hans firma Pewdie Productions AB ifølge aftonbladet.se 6,5 millioner kroner.

- Annoncer står for størstedelen af indtjeningen. Men jeg har også solgt t-shirts, men det er dog mest fordi, mine fans synes, det er cool, siger han til den svenske netavis.

’Ved ikke hvad folk ser i mig’

På hans YouTube-side uploader han hovedsagelig fjollerier, se selv eksemplet nederst i artiklen, og det har overrasket ham, at han pludseligt er blevet et kultfænomen på nettet.

- Da jeg begyndte siden i 2009, vidste jeg ikke, at jeg kunne tjene penge på det, siger Felix Kjellberg, og fortæller endvidere, at han ikke rigtig ved, hvad folk ser i ham.

Trods den manglende viden er der over en million daglige besøg på hans YouTube-side, som han styrer helt selv. Han har dog en assistent, der hjælper ham med at læse mails, som han får mange af.

- Jeg tror, at dette er blevet stort, fordi, det er mig selv, der gør alt. Det er her, at tv og YouTube adskiller sig. YouTube bryder væggen mellem seerne og artisten, siger hanifølge aftonbladet.se.