Facebook bekræfter: Nu skal du bruge Messenger

Foto: TV 2

Besked-app’en Messenger er inden længe hjemsted for alle dine Facebook-relaterede beskedaktiviteter, og hvis du ikke allerede har hentet den, er det ved at være op over.

Overflytningen er nemlig startet, og Facebook tvinger nu brugerne over på den separate besked-app, når de vil chatte med deres venner, bekræfter selskabet over for tech-sitet Mashable.

Ifølge mediet er overflytningen dog endnu ikke en realitet for samtlige Facebooks mobile brugere, men ændringen skulle træde i kraft for alle i løbet af de kommende uger.

Der vil fortsat være et beskedikon i Facebooks hoved-app, hvor du kan se notifikationer om nye beskeder, men så stopper det også der: Når du trykker på det, bliver du nemlig automatisk smidt over i Messenger.

Har du ikke installeret den, bliver du i stedet sendt en tur i App Store eller Google Play, hvor app’en kan hentes.

Facebook annoncerede allerede tilbage i april, at chat-funktionen i hoved-app’en bliver skrottet, og brugerne bliver flyttet over i Messenger, når de vil chatte.

Selvom skiftet til Messenger, der blev lanceret i 2011 og ifølge Facebook har mere end 200 millioner brugere om måneden, langt fra har skabt glæde hos alle brugere, fastholder Facebook, at chat i Messenger foregår både hurtigere og mere pålideligt.

Ændringen berører ikke desktop- og Windows Phone-brugerne, som altså kan fortsætte med at chatte som hidtil.