Facebook dræber deres fiasko-apps

Facebook er på det seneste kendt som det store app-hus med nye tilføjelser som Instagram, WhatsApp, Moves og deres egen Paper. Men det er ikke alt de beholder som apps.

I al stilhed slukkede Facebook nemlig for to lidt ældre apps, der aldrig blev en særlig stor succes. Camera og Poke blev fjernet fra App Store i fredags, og de kommer ikke tilbage.

Begge apps blev lanceret tilbage i 2012 og var direkte svar og modspil mod eksisterende apps-succeser. Som Poke, der skulle tage konkurrencen op med SnapChat, men som Facebooks udviklere kun brugte 12 dage på at udvikle og efterfølgende heller ikke fokuserede særligt meget på.

Det betød, at den stort set ikke blev brugt - i modsætning til SnapChat. Her sender brugerne over 700 millioner video og billeder til hinanden hver dag.

Og Camera-app'en blev lanceret i maj 2012, der var ment som en slags Instagram komplet med filtre, billeddeling og mere. Noget underligt eftersom Facebook blot måneden før Camera blev udgivet netop havde købt Instagram for 1 milliard dollar.

Nu er begge apps fjernet fra App Store, og det spændende er så, hvilket nyt app-skridt Facebook har tænkt sig at tage - og om det er det rigtige.