Facebook-droner kan blive det næste

Kort tid efter at Facebook kastede ufattelige 19 milliarder dollars efter WhatsApp, er Mark Zuckerbergs virksomhed igen ude med den store pengepung.

Denne gang er det firmaet Titan Aerospace, der producerer droner, der står til at blive overtaget af Facebook, skriver TechCrunch.

Facebook har som en af hovedaktørende i Internet.org gjort det til deres mission at sikre internet til så mange som muligt på verdensplan til en overkommelig pris. Og det skal soldrevne, ubemandede droner altså hjælpe med.

Som det ser ud nu, er det kun en lille del af verdens befolkning, der dagligt kan tjekke deres Facebook-profil. Hele fem milliarder mennesker er uden net-forbindelse, og det vil Facebook altså nu gøre noget ved.

Ifølge TechCrunch starter projektet i Afrika, og det er i første omgang planen at bygge 11.000 droner primært af modellen Solara 60.

Kan holde i fem år

Dronerne vil blive sendt over 20 kilometer op i luften, hvor de kan holde sig oppe i fem år uden behov for at lande eller genoplade. Det gør dem ideelle til formål som dette. Du kan se hvordan dronen ser ud nederst i artiklen.

Ifølge rygterne kommer overtagelsen til at koste Facebook 60 millioner dollars. En stor sum for helt almindelige mennesker, men næppe noget, der ryster Facebook, der netop har skudt hele 19 milliarder dollars efter WhatsApp.

Det nye projekt kommer til at konkurrere med Googles Project Loon. De vil sikre flere internetadgang, ved at sende kæmpemæssige luftballoner op i stratosfæren. Så det ser ud som om at de to giganters interne krig, også kommer til at blive kæmpet flere kilometer oppe i luften.

Googles hovedfokus er primært på katastrofeområder i modsætning til Facebook, der gerne så at alle i verden, har mulighed for at logge på sin Facebook-profil på daglig basis.

Og meget tyder altså nu på, at droner skal hjælpe med det projekt.