Facebook køber konkurrent for 86 mia kroner

Hvis ikke man kan overgøre sine konkurrenter, så overtag dem i stedet. Det er i hvert fald hvad Facebook og Mark Zuckerberg er godt i gang med at eksekvere i øjeblikket.

En pressemeddelelse er netop kommet ud om købet af den ultrapopulære chat-app WhatsApp, der har over 450 millioner brugere hver måned verden over, og som vokser med raketfart. App'en fungerer i princippet på samme måde som Facebooks egen FB Messenger, hvor man chatte, skriver beskeder og ringer til hinanden inden for app'en.

Facebook slår fast, at WhatsApp fortsat vil være en selvstændig app på præcis samme måde, som Instagram stadig er det efter Facebooks overtagelse tilbage i april forrige år. Prisforskellen er dog til at føle på mellem de to. WhatsApp bliver købt for 16 milliarder dollar - over 86 milliarder danske kroner - mens Instagram i sin tid kostede Facebook blot en enkel milliard dollar.

- WhatsApp er en måde at forbinde 1 milliard mennesker. De tjenester der når den milepæl er alle utroligt værdifulde, slår Mark Zuckerberg fast i meddelelse, og uddyber på sin profil:

- WhatsApp vil supplere vores eksisterende chat- og besked-tjenester med nye værktøjer til vores fællesskab.

Bruger du WhatsApp og er du nu bekymret for fremtiden for tjenesten?