Facebook smider Morten Messerschmidt på porten

Dansk Folkepartis medlem af Europa Parlamentet Morten Messerschmidt fik mandag sin Facebook profil lukket.

- Jeg er blevet lukket ned, fordi jeg har lagt en statistik ud fra politiet om indbrud i Danmark, som begås af østeuropæiske kriminelle, siger Morten Messerschmidt til tv2.dk

Siden var lukket helt ned i cirka to timer, men er nu åben igen, forklarer Messerschmidts presserådgiver, der dog endnu ikke kan lægge ting ud på siden de næste timer.

Et spinkelt grundlag

Men at Facebook-profilen overhovedet blev lukket ned, det er Morten Messerschmidt temmelig uforstående overfor.

- Jeg har aldrig prøvet det her før. Én ting er, at man skal bremse hadefulde og lignende udtalelser på Facebook, det kan jeg godt forstå. Men at man blokerer en politisk debat er uforståeligt.

Siden blev ifølge Messerschmidt lukket ned, da en anden Facebook-bruger anmeldte ham på grund af statistikken, der blev lagt ud på siden.

- Det er paradoksalt, at man kan få lukket sin Facebook på så spinkelt et grundlag. At man automatisk bliver lukket ned er jo en overreaktion.

Et værdifuldt redskab

Tidligere på året oplevede værdiordfører i Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard også at blive lukket ude af det sociale netværk, efter at hun havde kritiseret statsminister Helle Thorning Schmidt (S) på Facebook.

Facebook måtte senere undskylde overfor Pia Kjærsgaard.

- Jeg bruger Facebook meget til at være i kontakt med vælgere og sympatisører. Jeg lægger links ud til blandt andet artikler, som jeg synes er gode, og får politiske input fra folk, der skriver på siden.

- Så det er et værdifuldt redskab til at bevare jordforbindelsen. For når man sidder i Bruxelles, er det ikke altid lige til at bevare den umiddelbare kontakt.

Morten Messerscmidt mener, at statistikken, som han tidligere mandag lagde ud på sin Facebook profil, bidrager til den politiske debat om grænsekontrol.

- Det er relevant i forhold til vores ønske om en bedre grænsekontrol for at bremse Østeuropæisk kriminalitet, siger han.

tv2.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Facebooks nordiske repræsentant.