Facebook syder efter smadret bil i København

Folk i indre København har spærret øjne op og taget billeder, delt dem på nettet og undret sig. For hvordan kan det ske, at en kæmpe sten næsten helt har trykket bilen flad? Er det en meteor fra himlen eller en sten, der er faldet ned fra et lastvognslad?

Som afsløret i andre medier, så er der tale om et kunstværk af kunstneren Magnus Fuhr, der har lavet lignende stunt i Odense for et år siden. Nu er det så københavnernes tur til at undre sig.

Og netop undren, snakken og rygterne har været ideen bag kunstinstallationen, afslører manden bag, Magnus Fuhr.

- Magien opstår når folk selv laver historier og rygterne går. Jeg har ikke et konkret facit på hvad projektet handler om, men derimod at få folk selv til at sætte en kontekst ind, fortæller kunstneren Magnus Fuhr.

Ønsket at holde det hemmeligt

Billeder af stenen er blevet stordelt på sociale medier som Facebook og Twitter og har fået flere forbipasserende til at standse op i mistro.

- At den er blevet så populær på de sociale medier havde jeg slet ikke regnet med. Faktisk havde jeg ønsket at holde historien bag projektet hemmelig lidt længere, så den netop kunne få endnu mere liv på de sociale medier. Men på et tidspunkt blev det en for interessant historie for medierne.

Kunstinstallationen skal stå på Gothersgade i København et par måneder endnu, oplyser Magnus Fuhr. Og hvad hans næste projekt er, vil han ikke afsløre over for Beep.

- Meningen med mine kunstværker er at de skal kunne stå så længe som muligt uden et egentlig svar på hvad det er. Det skal i stedet sætte gang i tanker og ideer hos folk, fortæller han.

Så husk, at hvis du ser noget underligt, som du ikke helt kan forklare eller måske som virker som en for vild historie, så skal der nødvendigvis ikke en officiel forklaring på.