Facebooks nye videobriller: Giver dig bedre sanser

Virtual Reality kommer før eller senere. Umiddelbart kunne man sige, at det allerede er der nu med blandt andet Oculus Rift-brillerne, der mest af alt bare ligner en stor sort kasse, der skal sættes op foran øjne.

Selskabet præsenterede deres næste prototype, der udover videokvaliteten nu har fokuseret på at inkludere synet og andre sanser. De nye briller går under navnet Crescent Bay og skulle have ny skærmteknologi, 360-graders bevægelsessensorer og et bedre positioneringssystem.

Lyd er nu også integreret på brillerne, så man skulle få den fulde oplevelse, der ikke kun bliver slået fast med billederne.

Oculus VR blev sidste år købt af Facebook for 2 milliarder dollar, som vil bruge videobrillerne til deres platform. Mark Zuckerbergs vision er, at man vil kunne checke ind på eksempelvis et webkamera overalt i verdenen, og med brillerne på, er det næsten som man er der selv.

I første omgang har spilbranchen dog set lyset med brillerne. Det er et oplagt spilredskab, hvor spilleren nemt kan sluges ind i en virtuel 3D-verden. Oculus VR har da også lavet partnerskaber med spilmotoren Unity, der betyder, at spil vil have Rift-integrering og derved kan udnytte potentialet.

Endnu er Oculus-brillerne ikke ude til slutbrugerne, men der har længe været snakket om, at de skulle komme ud en gang næste år.

Se indslaget om hvordan Oculus Rift egentlig virker