Farligt drukspil florerer på Facebook

Foto: Facebook

”Tag” tre af dine venner i en video på Facebook, hvor du tømmer en øl eller en anden alkoholisk drik. Du er nu blevet udfordret og har 24 timer til at følge trop.  Det er opskriften på en ny dille, der i øjeblikket hitter stort på Facebook.

”Neknomination,” som dillen kaldes, har indtil videre kostet to mennesker livet i Irland, det skriver den engelske avis Mirror.

22-årige Ross Cummins blev fundet livløs med store mængder alkohol i kroppen, mens 19-årige Jonny Burne druknede, efter han hoppede fuld i en flod som følge af en udfordring.

Og Sky News skriver i dag om endnu et dødsfald, som muligvis kan relateres til "Neknomination." Politiet er i øjeblikket i gang med at efterforske en 29-årig walisers dødsfald den 9. februar.

Lader sig ikke skræmme

Det ser dog ikke ud til, at unge mennesker verden over lader sig skræmme over farerne ved det populære drukspil. For eksempel har Facebook-siden ”Neknomination,” der blev stiftet den 4. januar i år, i skrivende stund allerede knap 20.000 likes.

En Youtube-søgning på ”Neknominate” giver over 6.000 hits, og søger du på ”Neknomination,” er der knap 16.000 videoer at se. Her kan du blandt andet se videoer af unge, der bunder en hel flaske sprut, drikker øl med levende guldfisk i eller smider tøjet i forsøget på at overgå hinanden i skøre påfund.

Advarer mod spillet

Facebook-gruppen ”Neknomination Ireland” startede også som en hyldest til dillen. Men efter de to dødsfald i landet, lavede stifterne det om til en side, der advarer om farerne ved spillet. Det har indtil videre kastet cirka 25.000 likes af sig.

Videoer, hvor folk bruger deres nomineringer positivt, er også begyndt at florere på nettet. Blandt andet har en video, hvor en sydafrikansk mand giver en tilfældig hjemløs en cola og et måltid mad høstet stor anerkendelse på de sociale medier.

Fænomenet menes, at være startet i Australien og har nu bredt sig til blandt andet Danmark.