Fedtsugning af "grimme": - Min datter skal ikke spille det

Et kig rundt i det enorme udvalg af applikationer i App Store byder pÄ lidt af hvert - og der er nogle yderst kontroversielle ting at finde.

I hvert fald har spillet med navnet "Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie Version" fÄet Twitter-brugere til at krÊve, at iTunes trÊkker spillet tilbage. Det skriver Mashable.

Det er Twitter-kontoen Everyday Sexism, der har startet en Twitter kampagne imod flere spil, med plastikkirurgi som fokus. IfĂžlge deres konto, har iTunes trukket spillene tilbage, men et kig i den danske App Store viser, at mindst et af spillene stadig kan downloades gratis.

Det er isĂŠr beskrivelsen til spillet "Plastic Surgery Barbara" i App Store, der virker sĂŠrdeles upassende:

"Barbara kan lide at spise en masse burgere og chokolade, og en dag fandt hun ud af, at hun er grim," lyder det i teksten, der er skrevet pÄ et klodset engelsk.

"I dag vil plastikkirurgen operere pÄ hendes krop, sÄ hendes sÞde look kan vende tilbage. Hun er bange for alt dette, men jeg ved, at du vil sÞrge for, at alt forlÞber normalt."

I spillet kan man blandt andet fedtsuge Barbara og herefter udfĂžre operationer i hendes ansigt.

I App Store i iTunes er spillet i Þjeblikket forsynet med en anbefaling om, at spillet er for 12 Är og opefter. IfÞlge Mashable har de andre spil, der altsÄ ligner dette til forveksling, haft en aldersgrÊnse pÄ 9 +.

Tegneserie-agtigt spil

Appen sender et meget problematisk signal, mener Christiane VejlÞ, der er digital trendanalytiker og skriver om tendenser pÄ elektronista.dk.

Hun bemĂŠrker, at der tidligere har vĂŠret sager om kontroversielle applikationer. Eksempelvis da en udbyder af brystforstĂžrrende operationer lavede en app, der kunne ”pumpe” brysterne op, pĂ„ de billeder, man lagde op. Men ”Plastic Surgery Barbara” overrasker hende med sit bĂžrne-agtige formsprog.

- Det meget glade farver og helt tegneserie-agtigt pÄ bÞrnebogs-mÄde. Og sÄ har det spilelementet, bÞrnene kender fra andre apps, hvor der er en opgave, de skal lÞse. Her skal du bare skÊre en tyk pige op og lave en fedtsugning pÄ hende.

Datter ville spille med

Da Christiane VejlÞ i dag skulle tage et kig pÄ appen, lagde hendes femÄrige datter straks mÊrke til det.

- Hun kom helt vildt interesseret hen og spurgte: ”Hvad er det mor? Det vil jeg ogsĂ„ spille,” da jeg prĂžvede den. Men sĂ„ mĂ„tte jeg forklare hende, at det var en app, der sender et dĂ„rligt signal

- Det er jo ikke en app, jeg har lyst til, at min datter skal spille. Der er jo et meget problematisk signal at sende til bÞrn, at hvis nogen ikke er perfekte, sÄ skal de rettes til, siger Christiane VejlÞ, der har sÞrget for, at hendes datter ikke kan downloade spil pÄ egen hÄnd.

Det undrer hende, at de ellers strenge krav til indholdet hos app-udbyderen lader denne form for spil slippe igennem.

- Apple kan ofte have en holdning til det indhold, der ligger i App Store. Men det meget interessant, at der er forskel pÄ, hvad der mÄ ligge derinde. For nu mÄtte forfatteren Peter Øvig Knudsen ikke have sin bog til salg der, fordi der var bare bryster i den. Men denne app mÄ gerne ligge der, lyder det undrende fra Christiane VejlÞ.

Synes du, det er i orden, at der findes bÞrnespil med fedtsugning som tema? Skriv en kommentar herunder eller deltag i debatten pÄ Facebook.