Flappy Bird på vej tilbage

iOS og Android har i den seneste måned været propfyldt med efterligninger af det populære spil Flappy Bird, som den vietnamesiske skaber, Dong Nguyen, pludselig trak tilbage, da spillet var på sit højeste.

Nu tyder det på, at Flappy Birds-fans verden over snart kan droppe spil som Tappy Bieber, Flappy Penguin og Floppy Spongy til fordel for den ægte vare.

Den pressesky spiludvikler siger nemlig i et sjældent interview, som Rolling Stones har fået lov at lave, at han overvejer at ligge spillet op igen.

Dong Nguyen har ikke planer om at lave om på spillet, og han har flere gange afvist at sælge det. Men hvis spillet skal tilbage igen, som han ikke afviser, skal det komme med en advarsel om at holde en pause, siger han til Rolling Stone.

Kunne ikke lide opmærksomheden

Spiludvikleren kommer også ind på, hvorfor han pludselig valgte at pille det populære spil ned fra app- butikkerne. Det skabte stor nemlig stor undren, at han droppede et spil, som han tjente op mod 50.000 dollars om dagen på.

Men flere ting blev for meget for den unge mand, der stadigvæk bor hos sine forældre i Hanoi. Mødre skrev ubehagelige beskeder til ham, fordi deres børn nærmest var afhængige af spillet, og folk skrev til ham, at de havde mistet deres job af samme grund.

Derudover blev han anklaget for at være en fusker og en tyv, med henvisning til at Flappy Bird i høj grad kunne minde om et Nintendo-spil. Til sidst blev presset for stort for ham, og han besluttede at droppe spillet, i håb om at folk ville lade ham være i fred.

Nye spil på vej

Det, der især gør Dong Nguyens spil populære, er, at de er utroligt simple at styre, der er en simpel grafik, og så er der en meget høj sværhedsgrad. Det har tilsyneladende vist sig at være en god opskrift på spil til smartphones, og han fortsætter da også med at lave spil.

De næste spil han har i støbeskeen er et flyvespil, et action-præget skakspil(!) og et cowboy-skydespil. Så den store opmærksomhed og de mange ubehagelige kommentarer, der fulgte med Flappy Bird, stopper altså ikke Dong Nguyen i at lave nye spil.

Hvis du er i tvivl om hvad Flappy Bird er, kan du tjekke vores tidligere Beep magasin om spillet her: