Flappy Bird-udvikler: Derfor fjernede jeg spillet

Det er åbenbart ikke kun spillerne, der synes at Flappy Bird er møgirriterende og vanedannende. Det synes udvikleren også selv, afslører han i et interview til Forbes. Han har nu begrundet sit valg, da han fjernede en af tidens mest populære spil fra App Store og Google Play i weekenden.

Ideen var at designe Flappy Bird som et spil, ”man kunne slappe af til”, fortæller han Forbes, men det faktum ændrede sig hurtigt.

- Det blev et vanedannende produkt. Jeg synes, at det var blevet et problem, siger Nguyen til Forbes og slår fast, at han ikke fortryder noget og, ”at det er væk for evigt”.

Populariteten steg og det betød, at spillet på et tidspunkt tjente helt op til 50.000 dollar om dagen. Men hele interesseren omkring spillet betød, at Dong Nguyen ikke selv kunne slappe af.

- Mit liv har ikke været så komfortabelt, som det har været tidligere. Jeg har ikke kunne sove, fortæller han. Og i samme åndedrag lyder han heller ikke som en mand, der har tænkt sig at arbejde på en populær fortsættelse på spillet, som flere ellers havde set komme.

Spillet har udskilt et hav af lignende kloner i App Store og Google Play, der alle ligger og rumsterer i toppen af hitlisterne, og folk sælger deres iPhones med Flappy Bird installeret for flere hundrede tusine kroner på eBay. Galskaben vil ingen ende tage.