Fra biograf til konsol: Sådan er de nye filmspil

De populære actionfilm med Sylvester Stallone som hovedpersonen John Rambo og ’LEGO Filmen’ med minifiguren Emmet i hovedrollen bliver nu også lanceret som videospil.

Derfor gæstede spilekspert Thomas Bense fra pixel.tv onsdag Go’ morgen Danmarks studie for at anmelde de to aktuelle ’spilmatiseringer’, som det kaldes, når spil er baseret på film.

Her fortæller han, at han generelt ikke er speciel begejstret for den slags spil - og understreger, at det fungerer bedst, når spiludviklerne har taget universet fra filmen og tilført det noget nyt. Et godt eksempel på det er ifølge ham 'The Walking Dead Video Game’.

’Rambo: The Video Game’

Spillet er baseret på de tre første Rambo-film, og du spiller John Rambo. Det udkommer den 21. februar på PC, PlayStation 3 og Xbox 360

- Spillet er det, man i spilverdenen kalder en ’rail shooter’ – det vil sige, at der dukker en masse ting op foran din skærm, og så skal du simpelthen gøre det af med dem. Så du skal ikke lave supermeget selv andet end at sigte og skyde. Så det er sådan et spil, hvor du slår hovedet fra og lægger det op på hylden, og så bruger du måske en halv time på det, og så griner du lidt af, at Sylvester Stallone var Rambo på et tidspunkt, siger Thomas Bense.

’The LEGO Movie Video Game’

Spillet læner sig op ad filmen. Du spiller Emmet, som er hovedkarakteren, og bevæger dig rundt i en klodsby og følger filmens historie. Spillet udkom 14. februar på PC, PlayStation 3 og 4, Xbox 360 og One og Wii U

- Det, spillet tilfører, er, at du kan bevæge dig frit rundt i LEGO-byen, så du kan slå ting i stykker og bygge ting op, og det er sådan set meget sjovt. LEGO-film plejer faktisk at være nogle af de rigtig gode eksempler på, hvordan man godt kan lave filmspil, men jeg synes ikke, at det her fungerer så godt, som det plejer. Men kan man godt lide filmen – og vil man gerne have forlænget den oplevelse, man havde der – så er muligheden der ved at spille spillet, vurderer spileksperten.

Du kan se hele indslaget herunder, hvor du også får svaret på, om Thomas Bense vil anbefale de to nye spil, der på hver sin måde har tilknytning til Danmark.