Gør dig klar: Facebook vil flyde over med disse videoer

Har du en god kammerat, som du sætter særlig pris på? Så har du chancen for at sige det nu.

I går præsenterede Facebook nemlig "Say Thanks" funktionen, hvor du selv kan kreere en personlig takkevideo til dine venner, med udvalgte øjeblikke og minder. Det sker som en opfølgning på sidste års succes, "A Look Back", hvor man kunne klikke sig ind på et personligt tilbageblik på forgangne tider.

Denne gang er Zuckerberg og Co. dog gået skridtet videre, og du kan derfor kreere så mange takkevideoer, som du orker. Der er valgfrihed mellem flere forskellige temaer, for eksempel "venner", "gamle venner", "familie" og "kompliceret".

Du kan også selv bestemme, hvilke billeder og øjeblikke, der skal indgå i videoen. Herefter kan du selvfølgelig dele den på din væg, imens din udvalgte ven automatisk bliver tagget.

Omkring 200 millioner brugere klikkede sig ind på sidste års "A Look Back", hvoraf halvdelen delte videoen med omverdenen. Med tanke på de tal, varer det derfor sandsynligvis ikke længe, før dit feed igen bliver oversvømmet af nostalgiske klip.

"Say Thanks" kommer da også lige i rette tid til julesæsonen, der jo som bekendt er hjerternes tid. Det er desuden muligt at stykke en video sammen, uanset om du er på laptop, tablet eller mobil.

Funktionen er tilgængelig på flere forskellige sprog, blandt andet engelsk, tysk, fransk og spansk. I øjeblikket lader der dog ikke til at være en dansk version.

Du kan lave din egen takkevideo her.