Glem Bitcoin: Rapper-inspireret mønt på vej

Den virtuelle valuta Bitcoin har haft noget af en rejse med op og nedture, som en ”fri” valuta, men nu er der en ny kæmper på vej ind på valutamarkedet af ”cryptocurrency”.

CoinYe West hedder møntfoden. Inspireret af den verdenskendte sanger Kayne West vil en anonym gruppe lave en møntfod, som skal kunne bruges på nettet til blandt andet købe musik.

Det skriver Vice ifølge The Guardian.

Siden Coinywest.com har åbnet op for siden, der skal være med til at distribuere møntfoden, men selvom valutaens navn er stærkt inspireret af rapperen, så har den ikke nogen direkte forbindelse til Kayne West, hvilket også betyder, at de anonyme udviklere af valutaen er lidt bange for, at den amerikanske rapper lukker projektet ned.

- Vi er ikke sikre på, hvordan Kayne vil reagere på dette. Vi håber at han elsker det, men hvis han ikke gør, så er han virkelig ikke en, som man ønsker at krydse klinger med, skriver den anonyme gruppe til Vice i et emailinterview, da de ikke ønsker at kunne blive identificeret.

Gruppen har tilbudt rapperen 100.000 CoinYe West, men han har endnu ikke svaret gruppen.

Flere of flere mønter på vej

Bitcoin har i de sidste år været den største virtuelle møntfod, der er på nettet, der uden en centralbank til at kontrollere værdien af valutaen har haft sine op og nedture på markedet.

En enkelt bitcoin har hoppet fra 100 dollars til 1000, hvorefter den faldt med 50 procent efter at den kinesiske regering gjorde den ulovlig. Samtidig bliver den ofte sat i bås med blandt andet ulovlige hjemmesider, hvor der bliver købt og solgt hårde stoffer, som den nu lukkede Silkroad, da valutaen er svære at spore.

Men i årene efter er flere mønter begyndt at komme frem. De fem største er, udover Bitcoin, Ripple, Litecoin, Peercoin og Namecoin, og det nyeste skud på stammen er Dogecoin, der er inspireret af et ’meme’ en internetjoke om en dum hund.