Glem kedelige selfies: Her er den nye trend

Fotos: Facebook

En rulle gennemsigtig tape, en smartphone - og lysten til at se komplet tumpet ud.

Det er ingredienserne i et nyt online-fænomen, som lige nu hærger på de sociale medier. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Fænomenet går ud på, at man taper sit ansigt i underlige former, tager et billede af det og derefter uploader billedet til Facebook - og nominerer en eller flere venner til at følge trop. Det har flere tusinde allerede gjort.

- Det er interessant at se de folk, der pakker sig selv ind. Man putter en ironisk distance til noget, som normalt er lidt jantelovsbetonet: Nu kan man godt grine af sig selv, siger Morten Saxnæs, der er ekspert i sociale medier og digital brandingchef på TV 2.

Facebook-siden ’Sellotape Selfie’ har således fået over 141.000 likes på tre døgn, og ophavskvinden er en 21-årig universitetsstuderende, som ifølge Daily Mail har fået ideen fra Jim Carreys kontorscene i filmen ’Yes Man’, fordi hun var ved at blive træt af ”selfie-manien”.

Siden da er Lizzie Durley, som hun hedder, blevet bombarderet med billeder fra fans, der har lavet deres egne ’Sellotape-selfies’ og delt dem med omverdenen.

- Jeg modtager flere henvendelser hvert sekund, og det er noget af en opgave at følge med. Det hele er meget overvældende, siger hun til avisen.

Keder du dig, kan du således få et hurtigt grin ved at søge på hashtaggene #sellotapeselfie og #sellofies på Facebook, Twitter og Instagram.