Glem Siri - Nu kan du styre hele hjemmet med din stemme

Er du en af dem, som er stor fan af Apples personlige assistent, Siri? Så kan du godt begynde at glæde dig.

Nu lancerer Amazon nemlig den stemmestyrede elektroniske "butler", Echo. I princippet er konceptet det samme, men i stedet for at være indbygget i en telefon, er Echo designet til at stå i dit hjem.

Den ligner til forveksling en cylinderformet højtaler, og det er der en god grund til. Echo er nemlig udstyret med syv mikrofoner, så den kan opfange og adlyde dine ordrer - uanset hvor i rummet, du befinder dig.

Og hvad kan den så? Ikke så lidt endda, hvis man skal tro på reklamen. I følge Amazon kan Echo blandt andet spille musik, give dig dagens nyheder, svare på spørgsmål om alt mellem himmel og jord, oprette huskelister, agere vække- og æggeur, fortælle vitser og mere.

Wi-fi og app-styring

Echo fungerer ved at være forbundet til din Wi-fi døgnet rundt, og står i princippet derfor altid til rådighed. Du skal blot aktivere den med et såkaldt "vækkeord".

Desuden kan du via den medfølgende app få adgang til Echo via din tablet eller mobil, uanset hvor du befinder dig. App'en fungerer i øjeblikket på Android og Fire OS, men skulle dog også være mulig at bruge via iOS-browsere.

Prismæssigt vil Echo ikke umiddelbart ruinere dig. Markedsprisen lyder på små 2000 kr., med en specialpris til Amazon Prime kunder.

Dog er det i første omgang kun særligt udvalgte, der får mulighed for at købe Amazons nye vidunderbarn. Hvorvidt den rent faktisk kan leve op til løfterne, kan kun tiden vise.

Se mere om, hvad Echo kan i videoen her: