Google fjerner billede af dræbt 14-årige

Et billede på Googles korttjeneste, Google Maps har muligvis vist sig at have en mere makaber karakter, end hvad man ellers kender fra satellit-billederne. Åbenbart skulle et billede fra Richmond i Californien vise et gerningsted og en krop, der skulle tilhøre den 14-årige Kevin Barrera. Det mener faderen, Jose, der kan genkende sin søns krop. Sønnen blev fundet dræbt ved siden af jernbanespor i området tilbage i 2009.

Billedet viser både en holdende politibil og nogle personer stående lidt væk - muligvis politbetjente. Meget tyder da også på, at Google Maps virkelig har fanget et gerningsted på deres tjeneste. Faderen er bestemt ikke glad for at billedet er på tjenesten, og har bedt Google om at få dem fjernet hurtigst muligt.

- Når jeg ser dette billede, er det stadig som det skete i går. Og det bringer en masse minder frem, fortalte Jose Barrera til en lokal tv-station.

Google vil fjerne det inden for 8 dage

Tidligere har Google nægtet at fjerne billeder fra tjenesten, der kunne ramme privatlivet hos brugerne, men her har man for nylig været ude og sige, at Google vil fjerne billedet snarest.

- Google har aldrig fremskyndet udskiftning af opdaterede satellitbilleder fra vores Maps før, men i betragtning af omstændighederne ønsker vi at gøre en undtagelse i dette tilfælde, siger Brian McClendon, der er vice president for Google Maps til CNET.

- Vi regner med at vi kan opdatere det på otte dage, og vi har talt med familien for at lade dem vide, at vi arbejder hårdt på opdateringen, fortæller han.