Google: Forvent ikke at dine mails er private

Det er efterhånden en gammel traver, at Google overvåger de fleste ting du gør på nettet. Det bør heller ikke komme bag på nogen, når vi søger på Google, når enkle uploader noget på Google+ og  ellers bruger Googles programmer, at de informationer går lige tilbage til selskabet selv.

Men det kan alligevel komme som en overraskelse, at Google ikke en gang slører, at de åbenlyst snager i ens private mails på Gmail.

Den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Watchdog har sagsøgt Google for at bruge det indhold vi har i vores mails til at servere målrettede annoncer til os.

I et længere svar på søgsmålet, siger Google at folk ikke kan regne med privatliv, når de har en email-tjeneste hos en tredjepart.

- Det som sender et forretningsbrev til en kollega kan heller ikke undre sig over, at kollegaens sekretær åbner brevet. Ligeledes kan folk, der bruger web-baseret e-mailtjenester i dag, heller ikke blive overrasket over, at deres e-mails behandles af modtagerens e-mail-udbyder i løbet af leverings-processen, hedder det i svaret, som fortsætter:

- Faktisk er det sådan, at ingen kan forvente privatliv, når det handler om information som han eller hun frivilligt overlader til en tredjepart.

Dog forsikrer Google, at der ikke er nogen konkrete mennesker, som sidder og småfniser over dine romantiske mails til kæresten eller dine platte jokes til kollegaen. De slår fast, at det hele er elektronisk kontrolleret og formålet udelukkende er kommercielt mod de målrettede annoncer.

Så de vil bare gerne holde skarpt øje med dig for at få dig til at bruge lidt flere penge på nettet. Betryggende…

Kilde: Huffington Post