Google og Samsung: Opsigtsvækkende aftale mod Apple

Hvis der er to selskaber på mobilfronten, der både er fjender, men samtidig ikke kan leve uden hinanden, så er det amerikanske Google og sydkoreanske Samsung. Begge er nogle af de største, og nu har de indgået en historisk aftale, der gavner både dem og deres kunder.

For begge selskaber har altid arbejdet meget målrettet efter at være først, bedst og størst på mobilfronten, hvor Samsung leverer fremtidssikrede smartphones og Google laver innovativt styresystem.

Den nye opsigtsvækkende samarbejdsaftale betyder, at de deler patenter de næste 10 år. De vil ikke længere slås, men i stedet kun nyde glæde af hinanden og de udviklinger de står foran.

Så hvad Google finder på af nye teknologier, vil Samsung nyde glæde af og omvendt.

- Ved at arbejde sammen omkring aftaler som dette, kan virksomhederne mindske risikoen for retssager og i stedet koncentrere sig om innovation, siger Googles ophavsret advokat Allen Lo i et blogindlæg på Samsungs side.

Årsagen til de kan lave denne samarbejdsaftale skyldes også, at ingen af dem ville være der hvor de er i dag uden den anden. Samsung har brug for Google og deres Android i stor stil, mens Google har ligeså meget brug for Samsung, da de er verdens største og vigtigste Android-kunde.

Og sammen har de én fjende de mere end gerne vil nedlægge. Nemlig Apple der den seneste tid har vist sig som en farlig modspiller på smartphone-fronten.