Google og Tesla går sammen om førerløs bil

Et af verdens største selskaber, der efterhånden har været i gang med at teste deres førerløse robotbiler i en god rum tid, kommer nu et skridt nærmere opfindelsen af den selvkørende bil.

Google vil nemlig indgå et samarbejde med den elektriske bilfabrikant Tesla, hvis hovedkarter ikke ligger langt fra Googles i californiske Mountain View. Det rapporterer Bloomberg ifølge Recordere.dk.

Toyota og Mercedes har allerede investeret i Tesla for at få lov til at bruge virksomhedens teknologier, men ifølge avisen er der i Googles tilfælde ikke tale om en konkret investering. Derimod er samarbejdet stablet på benene, fordi Elon Musk, der er stifter af Tesla, ønsker at arbejde med Google om en særlig slags autopilot.

- Autopiloter fungerer i fly, så hvorfor skulle vi ikke have dem i biler, siger han og påstår, at han er i dialog med Google om det kommende samarbejde.

Google har siden september sidste år lovligt kunne lade deres førerløse biler køre rundt i gaderne i Californien. It-giganten har i en årrække arbejdet på at udvikle robotbilerne.