Google overhaler Apple på apps

Foto: Scanpix

En million. Så mange apps er der nu i Googles app-butik Play, som dermed har fået 500.000 nye apps det seneste år.

Det fortalte Sundar Pichai, der er chef for både Android og Chrome, tidligere på ugen i forbindelse med Googles Nexus 7 og Android 4.3-event. Han forklarede, at app-væksten er et udtryk for Androids styrke – både på smartphones, men også i stigende grad på tablets. Det skriver Mashable.

En million apps er uden tvivl en milepæl for Google. For ikke nok med at Android er den mest populære smartphone-platform i verden, nu er det også den platform med flest apps. At Google Play ville overhale Apples App Store på et tidspunkt, har længe været forventet.

I juni annoncerede Apple, at der var mere end 900.000 apps i deres pendant App Store, og selvom det bestemt ikke er umuligt, at Apple på nuværende tidspunkt også har rundet millionen, er Google altså den første til at annoncere det.

Sundar Pichai fortalte også, at der er blevet downloadet mere end 50 milliarder apps fra Google Play – for et år siden var tallet 30 milliarder – og indtægterne per bruger er nu to og en halv gange højere end for 12 måneder siden.

Hvilke Android-apps er dine yndlings?