Google overrasker: Nexus-serien vokser

Den populære Google-serie kaldet Nexus er onsdag aften blevet en hel del større. Både i antal og i størrelse, hvis man kigger på produkterne.

Nexus-familien er Googles egen serie, der skal bruges til at fremvise den helt rene Android-udgave uden indblanding fra andre producenter. Og sammen med lanceringen af de nye Nexus-produkter er de nu også endelig klar med det nye Android Lollipop (tidligere kendt som Android L).

Det er et nyt design med nye funktioner, der vil gå på tværs af enheder. Der er en hel del nye produkter, der vil vise hvordan Android Lollipop rigtig fungerer. Derudover vil det nye Android også komme ud til Nexus 4, 5, 7 og 10.

De har haft travlt med lancering af både en ny smartphone, Nexus 6 fra Motorola, en tablet, Nexus 9 fra HTC og så en lille overraskelse i ærmet, en tv-boks kaldet Nexus Player.

Nexus 6

Pris: Fra 4.000 kroner

Kongen i lanceringen er den 5,9-tommer store phablet fra Motorola. Det er en stor smarphone, der er noget større end Apples iPhone 6 Plus.

Den har en skarp skærm på en opløsning kaldet Quad HD, som blot betyder, at alt på den store skærm vil stå knivskarpt. Desuden kører den med et 13-megapixelkamera, en Snapdragon 805-processor og så minder den i designet meget om Motorolas egen Moto X. En smartphone vi ikke har set herhjemme, men som har fået stor ros af både brugere og anmeldere.

Prisen er noget dyrere end hvad vi tidligere har set i Nexus-serien. Dog er den langt fra så dyr som Apples.

Den vil kunne forudbestilles fra den 29. oktober, og vil så komme i butikkerne en gang i november.

Nexus 9

Pris: Fra 2.500 kroner

Torsdag kommer der nye iPads, som Apple allerede har afsløret. Men det skal ikke stoppe Google med at vise deres tablets frem. Og her er deres nye Nexus 9 fra HTC en spændende sag.

Det er en 8,9-tommer tablet, der kommer i de klassiske harddisk-størrelser som 16GB (399 dollar), 32GB (479 dollar) og en 4G-model på 32GB (599 dollar). Som den første Nexus-model vil den være udstyret med en 64-bit chip, der gør den mere effektiv og hurtig.

HTC og Google fokuserer meget på, at dette er en tablet, der både nemt kan bæres rundt med én hånd, men stadig kunne arbejdes tungt på. De kommer da også med et lille ekstra tastatur, hvis du bliver træt af at taste hårdt på skærmen.

Den kan forudbestilles fra på fredag og skulle komme ud i butikkerne den 3. november. Om det lige bliver Danmark i første omgang er usikkert, men Google har dog annonceret den i 29 lande i løbet af de næste par uger.

Nexus Player

Pris: 600 kroner

Der er nok kamp om dit tv, og selv om Google har prøvet før uden den store succes, så giver de ikke op. De har onsdag aften også lanceret deres lille tv-boks til samme pris som Apple TV.

Det er en lille puck-lignende boks, der knyttet til tv’et kan vise en masse indhold fra Google Play og andre apps. Den kan streame film, serier og spille spil (du kan endda købe en lille controller til den), og så skulle den efterligne Chromecasts funktioner, så man kan streame til den fra egne enheder.

Fjernbetjeningen til Nexus Player har også en lille mikrofon, så man kan stemmestyre selve boksen og så har den selv 8GB intern hukommelse, hvis du skulle få brug for lidt plads til billeder eller andet.

Google vil begynde forudbestillingerne fra på fredag og boksen skulle komme ud allerede den 3. november.