Googles smarte streamingsløsning nu i landet

Hvis du sidder derhjemme og bakser med ledninger, når computeren skal sluttes til fladskærmen, eller du ofte gerne vil vise billeder og film fra mobilen på den større skærm, så kunne Google Chromecast klart være noget for dig.

Google blev overrendt af positiv omtale, da de lancerede det lille HDMI-stik sidste år, men her i Danmark måtte man vente på en officiel lancering. Den er så i dag. Google har informeret, at Chromecast fra i dag er ude i butikkerne fra priser til 270 kroner. Den kan købes enten via Elgiganten eller gennem Google Play.

Google Play har i samme ombæring netop åbnet op for salg af enheder, så man også her kan købe Nexus-enheder som både smartphones og tablets.

Det tager kun et par minutter at installere stikket, og når den sidder i fladskærmen kan man sende indhold til skærmen fra laptop, tablet og/eller smartphone. Til forskel fra Apples løsning med Apple TV, kan man endda bruge sin enhed til andet imens den streamer til fladskærmen.

Du kan se vores magasin om Chromecast, der gennemgår nogle af mulighederne.

Siden dette indslag har Google dog åbnet stikket op for udviklere, der gerne skulle betyde, at der vil være flere tilgængelige apps end Youtube, Netflix, Google Film, Red Bull TV og RealPlayer Cloud. Du kan følge med i hvilke apps der kommer ud til stikket her.