GTA Online har store startproblemer

Onlinedelen af GTA V åbnede op for brugerne d. 1. oktober, men det har ikke været en helt problemfri start. Rigtig mange brugere har haft svært ved at komme online, og en lang række crashes og servernedbrud har været skyld i mistet fremskridt i online-portionen af spillet, hvis man da overhovedet kan komme så langt.

I GTA Online kan du frit bevæge dig rundt i den samme by som GTA V og røve butikker med vennerne. Spillet foregår et par måneder før singleplayer-delen og har seperate missioner, hvor du enten kan løse dem alene eller i fællesskab med dine medspillere.

Er klar over problemerne

Rockstar Games, som er spiludvikleren bag, ser dog ud til at være overvældet af salgstallene og den store interesse, der har været for at spille GTA Online fra første færd.

- En ting, som vi er klar over, og som vi forsøger at løse hurtigst muligt er det uventede ekstra pres på vores servere på grund af et væsentligt højere antal af spillere, end vi havde forventet på dette tidspunkt. Vi arbejder i døgndrift på at købe og tilføje flere servere, men det forhøjede antal vil gøre de første par dage mere svingende end de plejer at være med denne slags ting, skriver de på deres hjemmeside.

Du kan følge Rockstar Games og deres forsøg på at få det hele til at fungere her. Siden bliver løbende opdateret.

Rekord efter rekord

GTA V solgte i åbningsugen en halv million eksemplarer i Norden hvilket er salgsrekord for regionen. På verdensplan solgte spillet 16 millioner eksemplarer.

Den foregående rekord for salg i åbningsugen tilhørte Call of Duty-spillet Modern Warfare 3 med 13.450.000 solgte eksemplarer, og dette spil udkom endda på tre platforme, modsat GTA V, der kun er udkommet på to.

GTA V er det dyreste spil der nogensinde er produceret med et budget på 1,5 milliarder. Det blev tjent hjem på udgivelsesdagen, hvor 11 millioner eksemplarer blev langet over disken.

Har du prøvet at logge ind i GTA Online uden held, eller har det været en smertefri oplevelse for dig? Skriv i kommentarfeltet herunder: