GTA V vælter anmelderne omkuld

Tirsdag udkom det seneste spil i Grand Theft Auto-serien, GTA 5.

Spilserien er kendt for at høste gode anmeldelser, men det seneste skud på stammen ser ud til at tage alt til nye højder.

På Metacritic som er en hjemmeside, der samler professionelle anmeldelser af spil og film har Xbox 360-versionen en score på 98 ud af 100. PS3-versionen har 97 ud af 100.

Det gør spillet til et af de bedst anmeldte spil nogensinde. Spillet ligger side om side med seriens forrige udspil, GTA 4.

Universel skamros

Scoren bygger på 26 anmeldelser og ud af dem har 15 anmeldere givet spillet en perfekt score på 100 ud af 100. Kun tre anmeldere gav spillet den indtil videre laveste score på 90 ud af 100.

En af spilsiderne der giver spillet en perfekt score er IGN, der skriver, at ingen anden verden i et videospil kommer i nærheden af størrelsen og skalaen i GTA 5, og at der er skarphed og intelligens bag humoren og ødelæggelsen i spillet.

Gamespot giver den dårligste score med 90 ud af 100, og kalder det et fantastisk spil med innovativ fortællestruktur, der bliver holdt en smule tilbage af inkonsekvent opførsel fra spilfigurerne og mudrede politiske budskaber.

Slår alle rekorder

GTA 5 slog alle rekorder, når det kommer til forudbestillinger i Storbritannien. Tre millioner havde allerede købt spillet inden det kom ud, og det er en fordobling i forhold til den tidligere rekord, som var Call of Duty-spillet Black Ops.

GTA 5 har også været det dyreste at producere. 1,4 milliarder kroner rygtes at være blevet brugt på spillet, der har været højt på manges venteliste siden 4’eren udkom i 2008.

Er du en af dem, der har forudbestilt spillet? Fortæl hvordan du har fået ventetiden til at gå i kommentarfeltet nedenunder!