Guldager: Køb ikke den nye iPad Mini

Apple havde masser af tid på scenen torsdag aften, da de lancerede den nye iPad Air 2. Et monster af en tablet med ny hurtig A8X-processor, det nye iPhone 6-kamera og endelig Touch ID, fingerscanneren.

Men noget mere overraskende var, at deres mindre model, iPad Mini, som også får en opgradering, blot blev nævnt i en meget hurtig vending. Men når man ser på specifikationerne og graver sig lidt ned i den nye iPad Mini 3, så kan man godt forstå hvorfor, de helst bare ville lade opgraderingen glider roligt forbi.

For flere amerikanske medier har læst mellem linjerne, og indset, at iPad Mini 3 tydeligvis ikke er en god opdatering.

Er 700 kroner dyrere

For mens den nye iPad Air 2 får den bedre og hurtigere processor A8X, så nøjes man med at beholde den gamle A7-processor i den nye iPad Mini 3, der også findes i den nuværende iPad Mini 2 (den med Retina-skærm).

Spøjst nok har man så valgt at sætte prisen 700 kroner op. Hvor den nuværende iPad Mini 2 koster 2.299 kroner, så vil den nye komme ud til en pris på 2.999 kroner.

Hvad får man så reelt for de 700 kroner ekstra?

Den nye iPad Mini 3 har Touch ID, den længe ønskede fingerscanner, som indrømmet, kan være en lækker detalje. Desuden kommer den nu i guld – det gør de nuværende iPads ikke. Og det er dét!

Mens iPad Air 2 kan bryste sig af at være tyndere, hurtigere, skarpere og med bedre kamera, generelt et hav af fornyelser, så er der kun disse guldfarven og Touch ID, der er ændret på et år for iPad Mini. Det var sørgerligt.

iPad Mini 2 er stadig et godt køb

I bund og grund er der altså intet, der er værd at smide 700 kroner ekstra for. Specielt ikke taget i betragtning af, at den nuværende iPad Mini 2 med Retina-skærm er et rigtig godt valg. Vi gav den i sin tid fuldt hus på karakter-fronten og roste størrelsen og skærmens kvalitet. Ting der som bekendt ikke har ændret sig siden – og som heller ikke har ændret sig på den nye.

Apple må have deres grunde til at lave denne tydelige forskel i produkterne. Noget de ellers ikke gjorde sidste år, da iPad Mini og iPad Air blev præsenteret. Her var de næsten ligeværdige hvad angår indmad – det er de ikke længere.

Så hvis du vil have en hurtig og skarp iPad, så skal du kigge på iPad Air 2. Men hvis du blot skal bruge en iPad til at læse bøger med, tjekke mails, spille lidt spil, så kan jeg stadig anbefale iPad Mini 2.