Han tager kampen op mod Kanye West

Virtuelle penge har længe været et stort emne på nettet, og en af de mere spøjse var CoinyeCoins. Det var tænkt som spøgefuldt svar til den virtuelle møntfod, Bitcoin og en form for hyldest til superstjernen Kanye West.

Men sådan så Kanye West det på ingen måde. Eftersom de to bagmænd, englænderen Harry Wills og amerikaneren Ricard McCord, ikke havde rettighederne til brug af Kanyes navn, sendte superstjernen hele sin flåde af højtbetalte advokater mod CoinyeCoin-teamet.

Og advokaterne skulle stoppe, hvad de mente var "forsætlig krænkelse af varemærker, uretfærdig konkurrence, piratvirksomhed, og udvanding af brandet". Det endte i et søgsmål, som har fået bagmændene til at lukke for møntfoden fuldstændig.

Bruger Youtube som forsvar

17-årige Harry Wills var beæret over blot, at blive nævnt i en så celeber sag, men gik sammen med Richard McCord med til forliget. Men en af de nævnte i søgsmålet, hollandske Robbie Hontelé, nægter som den eneste at bøje sig for kravet. Han stod på udviklingsteamet, men påstår selv, at han ikke har udviklet noget af det.

Og nu vil han gerne have renset sit navn, da det skader hans fremtidige job-muligheder, at blive nævnt i et søgsmål fra staten New York, USA.

Men da han ingen penge har til at føre en sag, har han i stedet benyttet sig af Youtube, hvor han lægger sit forsvar ud i en 7 minutter lang video (vi har blot taget et uddrag forneden). Her slår han blandt andet fast, at i dette tilfælde har en amerikansk domstol ingen beføjelser over ham som hollandsk statsborger, der aldrig har gjort forretning eller været i USA.

Nægter at være anonym

Desuden påstår Kanyes advokater, at han har holdt sig anonym, men det nægter han også.

- Jeg laver denne videoerklæring fordi jeg gerne vil gøre det personligt, og mit navn er derude, og jeg har brug for mit navn. Og fordi I hævder, at de mennesker, der er tilknyttet Coinye alle bruger anonyme tjenester. Tja, jeg er ikke anonym, har jeg aldrig været. Det er mig. Dette er mit ansigt. Hej, siger han i videoen.