Har aldrig tjent penge: Snapchat er 55 milliarder værd

24-årige Evan Spiegels firma Snapchat, som er kendt for chat-app'en af samme navn, er nu 10 milliarder dollar værd. Foto: Polfoto

Firmaet bag den succesfulde chat-app Snapchat forhandler med kinesiske investorer om en investering, der vil værdisætte firmaet til 10 milliarder dollar.

Det rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg News ifølge den amerikanske internetavis Huffington Post.

Beløbet svarer til over 55.000.000.000 danske kroner. Og det er vel og mærke, selvom Snapchat i sin treårige levetid angiveligt ikke har tjent en eneste krone.

Årsagen til, at Snapchat alligevel kan rejse kapital, er, at investorerne forventer, at firmaet en dag bliver ekstremt profitabelt, skriver Bloomberg News.

Vurderingen sender Snapchat direkte op i Silicon Valleys ’superliga’. Både overnatningstjenesten Airbnb og fildelingstjenesten Dropbox vurderes ifølge Huffington Post til at have en værdi på 10 milliarder dollar baseret på deres seneste kapitalindsprøjtninger. Der er dog den væsentlige forskel, at begge firmaer modsat Snapchat rent faktisk tjener penge.

Sidste år forsøgte både Facebook og Google angiveligt at opkøbe Snapchat for henholdsvis tre og fire milliarder dollar, men Snapchats 24-årige medstifter og direktør Evan Spiegel har takket nej til begge tilbud.

Snapchat har i øvrigt afvist at kommentere den aktuelle historie.