Har Apple nu også solgt så mange iPhones?

Hele 9 millioner iPhones oplyste Apple, at de havde solgt på de tre første dage af iPhone 5S og iPhone 5Cs levetid. En rekord der lyder utrolig høj taget i betragtning af, at sidste års lancering af iPhone 5 nåede en salgsrekord på 5 millioner inden for de første tre dage.

Et så stort hop kan på flere punkter give mening, da Apple både lancerede to nye telefoner i stedet for en. Den ene endda en smule billigere. Ligeledes har de for første gang nogensinde åbnet op for salget i Kina fra dag et – et vigtigt marked for enhver mobilproducent.

Men på trods af de parametre sætter flere fremstående analytikere nu spørgsmålstegn om Apple virkelig også har solgt så mange iPhones til konkrete forbrugere.

Analyseselskabet Piper Jaffrays analytiker, Gene Munster, der normalt er meget pro-Apple udtalte til Bloomberg TVforleden, at han faktisk mener, at det reele salgstal er langt lavere end hvad Apple siger. Han mener, at der er tale om blot 5,5 millioner enheder, som forbrugerne har købt og derved en langt mindre salgsrekord.

iPhone 5C sælger ikke så godt

Han mener, at de resterende 3,5 millioner enheder er solgt til teleselskabernes butikker, for at fylde deres lager op. Tidligere har det ikke være noget problem for butikkerne at sælge alle de enheder, som Apple leverede og derfor kunne Apple også meget konkret give det rigtige salgstal.

Men denne gang skulle butikkerne faktisk ligge inde med en hel del iPhone 5C, som de ikke har fået solgt endnu. Og det høje antal af solgte enheder fra Apple selv til butikkerne i forhold til tidligere år, skyldes, at iPhone 5 ikke længere kan købes.

Derfor skulle butikkerne købe nye enheder ind for at fylde lagerne op igen, og det betyder, at der faktisk der skulle ligge 3-4 millioner usolgte iPhone 5C.

Samme konklusion kommer både Peter Misek fra Jefferies og Chuck Jones fra Forbes også med, der samtidig mener, at af de næsten 6 millioner solgte iPhones, står iPhone 5C for blot 2-3 millioner enheder.

Dette er stadig kun gisninger, da ingen af analytikerne konkret ved noget. De eneste der kender de reele salgstal er Apple selv, som ikke vil kommentere på sagen. Men vi ved meget mere, når Apples kvartalsregnskab dukker op i næste måned.