Hent Apples nye system gratis i dag

Apple har netop lanceret den splinternye version af styresystemet OS X, 10.9 Mavericks, der giver dig en ny oplevelse på din Mac, på en større event i San Francisco, hvor også den næste generation iPads blev afsløret.

Det betyder, at du allerede nu kan downloade OS X Mavericks i App Store til Mac, og modsat den nuværende version af OS X, Mountain Lion, der kostede 119 kroner, da den blev frigivet, er OS X Mavericks helt gratis.

Den gratis opdatering er tilgængelig for Mac-brugere, der kører OS X 10.6 Snow Leopard eller nyere udgaver.

OS X Mavericks giver dig bedre mulighed for at bruge flere skærme, et bedre meddelelsessystem, en omlægning af Finder, funktionen Mærker, der gør det muligt at ’tagge’ filer og dermed holde dem samlet, iCloud Keychain, der gemmer alle dine kodeord, en forbedret kort-app og iBooks.

Flere andre af Apples apps er ligeledes blevet opdateret - både i forhold til funktionalitet og design. Eksempelvis er Kontakter ikke længere udformet som en bog med sider, ligesom det gule notesblokpapir er væk i app’en Noter, og generelt har styresystemet fået et ansigtsløft, så det designmæssigt hænger bedre sammen med iOS 7 til mobile enheder, der blev frigivet i september.