Hent gratis Photoshop-alternativ nu

Det gratis alternativ til Photoshop, GIMP er kommet i en ny og forbedret version, som du kan hente nu til både Windows, Mac og Linux.
Hvorfor betale for Photoshop, når man kan få de fleste funktioner gratis i GIMP? Dog vil vi først og fremmest anbefale det til erfarne brugere.

Det gratis fotobehandlingsprogram, GIMP er kommet i en ny version, der blandt andet byder på en ny, forbedret brugerflade, bedre understøttelse af flere skærme, forbedret organisering af layers og redigering af tekst direkte i billeder.


Den nye brugerflade gør det for første gang muligt at samle de mange menuer i ét vindue, en funktion, der længe har været efterspurgt af brugerne, for GIMP har haft en noget stejl læringskurve, for det har indtil nu ikke rigtig lignet andre programmer i opbygningen.

Man skal dog selv aktivere den nye brugerflade under "Vinduer" -> "Tilstand med enkelt vindue".

Tre års udvikling

Den seneste version af GIMP har været tre år undervejs og byder på en lang række større og mindre ændringer, der alle er med til at gøre det til et interessant alternativ til de etablerede spillere på markedet som fx Photoshop.

Programmet opfører sig stadig noget anderledes, end man er vant til (for eksempel skal man vælge "eksporter" og ikke "gem som", hvis man vil gemme i et af de almindelige billedformater), men med lidt øvelse får man faktisk langt de fleste muligheder, man kender fra konkurrenterne. 

Her på redaktionen er der lidt uenighed om GIMPs fortræffeligheder, men mindst halvdelen af os er store fans af det gratis program, så hvis I selv vil have syn for sagen, så er det bare om at hente det her.

6
Kommentarer

GIMP står for "Gnu Image Manipulation Program" Så er det vist på plads.. GNU/Linux er en organisation der støtter udbredelse af fri software og tilskynder folk til at deltage i den fortsatte udvikling. GNU støttes derfor også af the "Free Software Foundation"
Så det hører lidt med i beskrivelsen af GIMP at man også selv kan bidrage. Selv om man måske kun er script-kiddie så kan man bla deltage i udvikling af de tilføjelser der laves til netop GIMP, og dem er der mange af allerede. Men der findes jo ikke noget der ikke kan forbedres.. Har man lidt kundskaber i Python skal man ikke holde sig tilbage.

Iøvrigt vil jeg bekræfte at det tager lidt tid at blive fortrolig med alle programmets funktioner/muligheder hvilket jeg endelig er kommet i mål med. Det er indrømmet ikke så visuelt appellerende at benytte i starten, men det skulle der som nævnt være en løsning på med den ny version.
Jeg må sige indsatsen med at lære programmet at kende belønnes - det kan rigtigt meget du ellers skal betale mange penge for andetsteds. Der findes dog mange gode video-tutorials på youtube om mange specifikke måder at bruge programmet på. Så fat mod hvis det virker lidt uoverskueligt i starten. Programmet er naturligt nok rimeligt tungt at trække både mht processor og ram så du skal nok indtille dig på at det starter relativt langsomt hvis du bruger en windows laptop med standard Intel processor og en 2-4 giga i ram. Det skal nok starte men det kan nogen gange virke som om det er gået i stå i opstarten. Det er helt normalt. Prøv det!

op
122 brugere har stemt

@mikkeledb - Du har ret - retter det. Men har den ikke heddet The Gimp på et tidspunkt? Det er jeg ret sikker på - kan også huske, at den danske version hed Gimp'en engang :)

op
25 brugere har stemt

Er der mulighed for at i kan lave en test af Pixelmator, som kan hentes på App Store?

op
122 brugere har stemt

THE Gimp? Really?

op
115 brugere har stemt

Pixelmator kan kun købes i App Store som ikke findes på Linux og Windows. også handler det måske også lidt om at Gimp er det som kommer tættest på Photoshop som de fleste har prøvet.

op
28 brugere har stemt

Hvorfor så ikke Pixelmator den har da mange flere af de smarte tools som Photoshop også har og så kan man som Privatperson få den til 179,-
http://www.youtube.com/watch?v=7DyiKIFOfQM

der er også en test med dem alle 3
http://apple.blogoverflow.com/2012/02/graphics-editor-shootout-gimp-vs-p...

op
25 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: