Her bliver Zuckerberg hacket på Facebook

Khalil Shreateh fra Pælestina ville gøre Facebook opmærksom på et sikkerhedshul netværket var blevet udsat for. Men Facebook tog ikke hans adskillige rapporter om faren og risikoen ved at alle kunne hacke sig ind og smide links på andres vægge – selv hvis de var lukkede og ikke-offentlige.

Men ifølge Khalil ville de ikke tage faren alvorligt, så han blev nødt til at gøre dem opmærksomme på problemet på en anden måde. Og hvilken anden og bedre måde end at udnytte selvsamme hul til at få adgang på Facebooks skaberens egen og lukkede profil, for at få selskabets opmærksomhed.

Så han skrev på Mark Zuckerbergs væg:

Kære Mark Mark Zuckerberg

Først vil jeg beklage, at jeg har invaderet dit privatliv og skrevet på din væg, jeg har ikke noget andet valg efter alle de rapporter jeg har sendt til Facebook-teamet.

Facebook: Dette er ikke et sikkerhedshul

Få minuter efter han havde gjort det, havde han Facebooks sikkerhedschef Ola Okelola i røret, der gerne ville vide mere om hullet og hvordan han havde gjort det. Og kort efter det blev Khalil Shreatehs konto på Facebook lukket helt ned af frygt for en større brist, men åbnet igen, da truslen udeblev.

Khalil Shreatehs gør selv opmærksom på, at han sendte rapporterne ind til Facebooks eget Whitehat-program (’Whitehat’ er navn for hackere der vil forbedre sikkerhed). Her belønner man forskere, hackere og andre med oplagte sikkerhedshuller med 500 dollar.

Men man mente ikke, at man havde fået nok tekniske data til at kunne fastslå hvad det egentlig var. Selv efter han sendte screenshots af sikkerhedshullet, fik han en besked tilbage, ”Ked af det, men dette er ikke et sikkerhedshul”.

Facebook oplyser nu, at de skulle have lukket hullet helt, men langer stadig ud efter Khalil Shreateh for at udnytte et sikkerhedshul til at poste noget på andres væg uden deres tilladelse.

Tror nu bare vi skal være glade for at han prøvede at gøre selskabet opmærksom på faren, så vi andre ikke skulle ende ud med at få links til diverse obskure steder på nettet på vores væg.

Men hvad siger du?

Kilde: The Verge