Her er 2013's bedste spil og gadgets

2013 var et år i computerspillernes tegn. Det må man erkende, når man ser på årets bedste spil og gadgets, som Go Morgen gjorde tirsdag morgen sammen med TV 2 Beeps redaktør David Guldager og spilekspert fra pixel.tv Thomas Bense.

Her blev det PlayStation 4, der kom til Danmark i november, der blev kåret til årets største nyhed. Også Xbox One, der endnu ikke er kommet til Danmark, var et af årets store overraskelser, selvom vi pænt må vente til foråret før, at vi får fingrene i maskinen.

- Vi ser hvert år nye mobiler fra de store firmaer, men det er jo kun cirka en gang hvert ottende år, at der kommer en konsol, og i år blev der lanceret to nye, så det har været stort, siger David Guldager.

Begge konsoller solgte en million konsoller i løbet af de første 24 timer efter lanceringen, og har begge sat salgsrekorder hos henholdsvis Sony og Microsoft.

Ã…rets bedste spil

Inden for spilverdenen var det spillet Grand Theft Auto, der absolut tog titlen som årets spil. Og det var et spil, som tog mange førerpositioner, for det er det dyreste producerede spil nogensinde, hvilket er på niveau med selv de største blockbusterfilm fra Hollywood.

- Spillet er et kæmpestort spil. Det fantastiske ved spillet er, at det er så gigantisk, at du kan lave dine egne handlinger uden problemer, men samtidig har Rockstar, der har produceret spillet, lavet en fænomenal handling, som virkelig fanger en, siger Thomas Bense.

Årets overraskelse – og noget af det du virkelig skal se frem til i 2014 – er Oculus Rift-brillerne. Brillerne, der fungerer som 80’ernes virtual reality-briller skulle have fungeret, er ganske enkelt imponerende.

- Mange af os kan huske de film, vi så i firserne af virtual reality, hvor folk tog briller på, og så blev det hele sindsygt… Det her det er sindsygt, og det skal vi virkelig se frem til i 2014, siger Thomas Bense.

Se klippet og hør desuden, hvilke mobiltelefoner, der har været årets store gadgetoverraskelser.