Her er alle Apples aftenplaner

Man kan mene, at Apple næsten lige har lanceret nyt, og nu åbenbart skal til det igen. Denne gang er det så de velkendte iPads, som på kort tid er blevet et allemandseje og næsten en betegnelse for tablets i sig selv.

I aften er der så nye varianter på banen, som Tim Cook og co. vil præsentere fra scenen i San Francisco. Men hvad ved vi egentlig, ud over at det er nye iPads. Vi har samlet rygterne, og historisk set har rygterne konsekvent vist sig at være sande, så det går vi også ud fra denne gang.

iPad 5 med nyt design

Den seneste iPad Apple lancerede var tilbage i februar, hvor de smed 128GB i harddisken på iPad 4, så nu skal der nye kræfter til. Og de nye kræfter vil blive klædt i nye klæder, hvis vi skal tro de mange snedige sjæle ude på nettet.

Det nye design: Foto: Sonny Dickson

Der er i hvert fald adskillige billeder af nyt design, der har taget det tynde og mere flade design fra iPad Mini. Det betyder en mindre ramme, men samme skærmstørrelse. Så faktisk vil de nye iPads fylde mindre i landskabet, men stadig mæske sig med 9,7-tommer.

Det vil samtidig være en lettere iPad, som nemmere kan bæres rundt i tasken. Og taget i betragtning af den store vægtforskel på den nuværende 4’er og iPad Mini, så er det ikke en dum ting.

Hurtigere og med fingerscan

Du kan også forvente, at Apple har smidt flere kræfter ind i iPad 5. Mere præcist en udvidet udgave af A7, som iPhone 5S præsenterede for en måned siden. Hvor kraftig den vil blive, og hvad det vil betyde for brugen af iPad og ikke mindst batteriet, må vi vente med at se.

Og endelig er der rygter om, at de nye iPads vil have samme hofnummer som iPhone 5S i form af Touch ID, der betyder, at du nu også vil kunne åbne din iPad med fingeren.

Ny iPad Mini

Ikke helt overraskende vil vi også se en ny iPad Mini, der har vist sig at være en stor succes for selskabet på trods af de mange kritiske røster, der ikke kunne se ideen i en tablet i 7-tommer.

Denne gang handler det alt sammen om retina-skærmen, der vil give den lille tablet mere skarphed og farve. Det er mildest talt også på tide, når man ser forskellen på iPad Mini og Googles Nexus 7, der til en billigere pris slår iPad Mini med længder, når man kigger på skærmene ved siden af hinanden.

Foto: Martin Hajek

Flere mener samtidig, at iPad Mini nu også vil komme i farver, som vi har set med iPhone 5C. Det vil give modellen samme fornemmelse som iPhone-familien og vil derved passe perfekt ind i Apples måde at tænke på.

Hvad angår prisen, så skal du ikke regne med at de nye iPad Mini’s vil komme ud til en langt lavere pris. Mere sandsynligt er det, at de nuværende Mini’s vil blive på markedet til en lavere pris, der derved skal konkurrere mod den voksende Android-skare.

Nyt Mac styresystem

Maverick er navnet på Apples styresystem til Mac, der blev udviklet færdigt for nogle uger siden, så det er ganske sikkert, at den nu vil få en lancering og en pris (vi regner med en pris under 200 kroner).

En underlig Mac Pro

Computeren der ikke ligner noget fra denne planet, har længe stået på Apples egen webside, og siden Mac Pro blev lanceret på WWDC tilbage i juni har det professionelle arbejdsfolk som fotografer, designere og lignende sukket efter en lancering.

På websiden har der stået efteråret 2013 ud for lancering, og eftersom det er præcis der vi er, så regner vi da også med, at vi får set et nyt dyr fra Apple til en stensikker meget pebret pris.

Det ekstra (MacBook Pro, Apple TV og iWatch)

Så er der tale om opdaterede versioner af Macbook Pro og Mac Mini, der måske vil komme med nye Intel chips, der gør dem langt hurtigere. Intel Haswell-chip blev proppet ind i MacBook Air tidligere på året, men de mangler at opgradere deres MacBook Pro med retina-skærm. Og når den har fået opgraderingen, så er der kun Mac Mini tilbage, så de kunne tage det hele i ét.

Selv om Apple selv betegner deres lille sorte boks, Apple TV som et hobbyprojekt, så er det alligevel et meget udbredt hobbyprojekt hos forbrugerne, og nu er det snart tid til en opdatering. Men om det bliver denne gang eller om de snart holder det seperate tv-event med fjernsyn, boks og det hele, er svært at sige.

Og senest mandag kunne designeren Martin Hajek give sit seneste bud på det nye ur, som Apple nu en gang skulle komme med. Men om det lige bliver i aften, Tim Cook viser sit håndled til publikum er heller ikke på papiret. Men man kan jo aldrig vide.

Du kan følge med her på Beep fra kl 19.00, når vi blænder op fra Apples pressemøde. Vi er selv tilstede med Apple i London, og håber der bliver mulighed for at kigge på de nye iPads efterfølgende. Så hold dig tæt til os hele aftenen.