Her er alle fejlene i Apples nye styresystem

Bare to dage efter lanceringen af iOS 7, udsendte Apple en mindre opdatering til iPhone 5S og 5C, iOS 7.0.1, der skulle rette op pÄ smÄfejl i styresystemet pÄ de nye telefoner.

FĂ„ adgang til private billeder

Opdateringen har dog ikke lukket det gedigne sikkerhedshul, som blev afslĂžret af spanieren Jose Rodriguez fredag, og som angiveligt findes i alle iOS-enheder med iOS 7 installeret.

Den Äbne bagdÞr til styresystemet giver alle og enhver mulighed for at omgÄ lÄseskÊrmen pÄ en iPad eller en iPhone og komme ind i kamerarullen med private billeder, der giver adgang til kommunikationsplatforme som email, Facebook og Twitter.

Ring fra lÄst iPhone

I lÞbet af weekenden blev der af flere medier rapporteret om endnu et skrÊmmende sikkerhedshul i iOS 7. SÄledes demonstrerer en palÊstinensisk YouTube-bruger i en video, hvordan han kan ringe fra en iPhone, der er lÄst, ved at udnytte en indgang via nÞdopkaldsfunktionen.

Tricket inkluderer internationale opkald og opkald til overtakserede telefonnumre. Tricket er sÄ simpelt, at en hvilken som helst telefontyv formentlig kan finde ud af det, men modsat det fÞrste rapporterede sikkerhedshul findes der ikke nogen let mÄde for brugerne at forhindre, at dette sikkerhedshul bliver udnyttet.

Det er i Ăžvrigt ikke fĂžrste gang, at iOS’ nĂždopkaldsfunktion har vĂŠret skyld i problemer. En fejl i den samme funktion i version 6.1 af iOS gav ogsĂ„ mulighed for at omgĂ„ lĂ„seskĂŠrmen og fĂ„ adgang til iPhonens kontakter og opkaldsfunktioner.

Snyd fingerscanner med kopieret fingeraftryk

Men det stopper ikke der. Sikkerheden i fingeraftrykslÊseren i den nylancerede iPhone 5S pÄstÄs nu ogsÄ at vÊre blevet brudt af en af verdens stÞrste hackergrupper, Chaos Computing Club, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det sker bare to dage efter frigivelsen af den nye smartphone i Tyskland.

Netop fingerscanneren fik under prÊsentationen af de nye iPhones for fÄ uger siden stor opmÊrksomhed af Apple, som isÊr havde fokus pÄ, at tilfÞjelsen ville Þge sikkerheden markant.

Derfor mÄ det siges at vÊre yderst problematisk, hvis det rent faktisk er lykkedes hackergruppen at snyde scanneren med et kopieret fingeraftryk og pÄ den mÄde lÄse iPhonen op, sÄdan som hackerne pÄstÄr.

IfÞlge Reuters har to sikkerhedseksperter, der har specialiseret sig i iPhone, tilkendegivet, at de tror pÄ gruppens pÄstand.

iOS understĂžtter ikke omstilling

iOS 7 understÞtter heller ikke den sÄkaldte USSD-protokol, der bruges i mange virksomheders omstillingsfunktion.

Det betyder, at medarbejderne i de pÄgÊldende virksomheder ikke kan stille deres telefoner videre inden for egne rÊkker, hvis de har opdateret til iOS 7. Det fik i sidste uge teleselskabet TDC til at anbefale deres kunder til at holde sig helt fra opdateringen til den nyeste version af iOS-styresystemet.

Apple lover at lukke sikkerhedshul

Over for erhvervsmagasinet Forbes anerkendte Apple fredag sikkerhedshullet, der gÞr det muligt at tilgÄ billeder fra en lÄst iOS-enhed og lovede at fÄ det lukket i en kommende opdatering til iOS 7.

Apple har endnu ikke kommenteret pÄ de nyeste beskyldninger om sikkerhedsbrister, men indtil der kommer en opdatering til iOS 7, er der sÄledes flere Äbne bagdÞre direkte ind i styresystemet, som kan udnyttes af lyssky personer.

TV 2 Beep har forsÞgt at fÄ en kommentar fra Apple for at hÞre, hvornÄr vi kan forvente, at opdateringen kommer, men selskabet har endnu ikke svaret pÄ vores henvendelse.