Her er Apples oplader brændt af

Foto: Recordere.dk

Apple opdagede sidste uge, at der var et problem med specifikke opladere, som de havde solgt sammen med iPhone 3GS, 4 og 4S i Europa helt tilbage fra oktober 2009. Så opladerne blev tilbagekaldt i fredags.

Og selv om både politi, Sikkerhedsstyrelsen og Apple-forhandlere slår fast, at man ikke har oplevet fejl med de berørte opladere, så skal man være opmærksom. Det viser dansk test af den nu tilbagekaldte oplader. Den danske webside Recordere.dk har fået fat i en oplader, der netop har oplevet overophedning, og er smeltet ved stikket.

- Det ene ben er misfarvet som følge af opvarmning på grund af en defekt i det elektroniske system alt medens den har siddet i stikkontakten. Strømmen er tilsyneladende blevet afbrudt i tide, altså inden der har oparbejdet sig tilstrækkelig med varme til at kunne forårsage antændelse af komponenterne og laderens plastikindpakning, skriver Københavns Politi i en mail til Beep, da vi fremviser dem opladeren.

Din adfærd er skyldneren

Hos Sikkerhedsstyrelsen er man da også opmærksom på problematikken, men fastslår, at opladere herhjemme i Danmark ikke er den værste brand-synder.

- Vi oplever heldigvis meget sjældent, at opladere er skyld i en ildebrand herhjemme i Danmark. Hvis der opstår ild i forbindelse med elektriske produkter handler det ofte ikke om kvaliteten af produktet, men mere brugen af dem, beroliger Dorthe G. Rasmussen, pressechef i Sikkerhedsstyrelsen.

OPDATERET: Onsdag den 18. kl 12:27 - Grundet misforståelser om fejlstrømsafbryder er dette afsnit blevet fjernet igen