Her er datoen: Nu kommer de nye iPhones til Danmark

For en uge siden fik amerikanerne, tyskerne, kineserne og mange andre verden over muligheden for at købe de nye iPhones, 5S og 5C. Men til oktober bliver det danskernes tur.

For flere kilder kan nu uafhængigt af hinanden slå fast, at de nye iPhones vil blive sat til salg fredag den 18. oktober. En dato, der før har været oppe og spøge – tidligst fra Mobilsiden, men som nu ser ud til at være dagen, danskerne kan købe iPhone 5S og iPhone 5C.

- Det har jeg forventet helt fra starten af. Jeg har ikke fået nogle officielle oplysninger fra Apple endnu, men ud fra de sidste mange års iPhone-lanceringer, så er der gået præcis fem uger fra den store verdenslancering til danskerne får muligheden, oplyser Michael Bech, der er direktør og landechef for Apple-kæden Humac.

Telefonerne der har slået kæmpe salgsrekord for Apple har været ventet med spænding herhjemme, men man skal ikke forvente, at kunne få fat i topmodellen iPhone 5S uden at være hurtig ude af starthullerne.

- At dømme ud fra de oplysninger vi får fra vores tyske del, så er 5S’eren meget sværere at få fat i, men der skulle være gode muligheder for 5C, slår han fast, og påpeger samtidig, at man ikke forventer, at få en særlig stor sending iPhone 5S fra Apple den første uge. Mere gavmilde skulle de være med iPhone 5C, der dog også har mindre nyt at byde på i forhold til iPhone 5.

Så hvis man vil være ude først med guld, fingerscanner og 64bit chip, kræver det nok at man enten er meget tidligt ude fredag eller også er mere heldig.

Flere kilder som vi har snakket med, fortæller, at de gør klar i øjeblikket til den store lancering den 18. oktober, og man vil igen holde midnatåben torsdag nat, så man kan købe telefonerne allerede fra kl 00.01 torsdag nat.

Vi vender tilbage med priserne, når vi er mere sikre på dem.